opc_loader

Ringmaat Bepalen / Opmeten

Als u in het bezit bent van een passende ring, pak dan een liniaal en meet de doorsnede van de binnenkant van de ring (neem de rand dus niet mee). Het aantal millimeters is de ringmaat.

ringmaat opmeten

Hebt u geen passende ring, dan kunt u de omtrek van uw vinger meten. Een handige manier om de omtrek van uw vinger te meten is met behulp van een lintje, papiertje of een touwtje. Kies voor een lintje, papiertje of touwtje dat zo dun mogelijk is want de dikte van het hulpmiddel heeft invloed op de uitkomst.

Stap 1 – Draai het touwtje om de vinger waar u de ring om wilt gaan dragen. Houdt er rekening mee dat het touwtje nog over uw knokkel moet kunnen glijden.

Stap 2 – Zet een streepje waar het touwtje bij elkaar komt.

Stap 3 – Leg het touwtje plat neer naast een liniaal en meet het aantal millimeters tot het streepje.

Stap 4 – Bekijk onderstaande tabel en controleer welke omtrek gelijk is aan uw ringmaat.

Let op! Iedere vinger is anders en de ringmaten van uw vingers kunnen verschillen. Meet daarom altijd de vinger waar u de ring aan wilt gaan dragen. Houdt rekening met de dikte van de ring, hoe dikker de ring, hoe strakker de ring gaat zitten. Meet uw vinger niet op wanneer uw handen koud of juist heel warm zijn. Door de warmte zet uw vinger namelijk uit. Meet uw vinger uitsluitend wanneer uw handen een normale temperatuur hebben. Wilt u de omtrek van uw vinger nauwkeurig meten? Meet uw vinger dan op 2 verschillende dagen en tijden op. Dan weet u zeker dat u de juiste maat besteld.

ringmaat bepalen

Belangrijk!

Het is belangrijk dat u de juiste lengte of maat van het door u gekozen Sieraad aan ons doorgeeft en de eventuele graveertekst controleert op spelfouten. Gepersonaliseerde artikelen (bijvoorbeeld met een afdruk of gravure) kunnen niet geretourneerd worden.